Всеукраїнський батьківський форум


  12 квітня 2017 року у м. Києві відбувся І Всеукраїнський батьківський форум «Педагогіка партнерства» , на який було запрошено директорів навчальних закладів , вчителів та батьків , які вже працюють чи розпочинають роботу за науково-педагогічним проектом «Інтелект України» . Серед учасників форуму від Дніпропетровської області були й представники від Томаківщини : директор Китайгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів Корнієнко О.Р. та Білай І.В. , представник батьківського комітету школи . Мета батьківського форуму -     співробітництво родини та  школи  у створенні та забезпеченні сприятливих умов для розвитку, навчання та виховання академічно здібних і обдарованих дітей.  
 Програма форуму була надзвичайно насиченою . Спочатку нас гостинно зустріли у київській спеціалізованій школі № 24 з поглибленим вивченням іноземних  мов імені  О. Білаша . Адміністрація школи поділилася досвідом роботи у початкових класах за програмою  «Інтелект України» ,  цікавими знахідками , активну участь у обговоренні напрацювань  проекту  «Інтелект України»  взяли й  представники нашої делегації , які вже працюють за цією експериментальною програмою . 
    Потім учасники делегації зі всіх куточків України зібралися у Київському палаці дітей та юнацтва , де продовжилася робота у дискусійному  клубі : У чому суть партнерства? . Жвавою і змістовною була розмова педагогів і батьків , які визначили головним завданням у формуванні національної еліти держави  взаємодію сім’ї та школи.   .
На урочистому засіданні з вітальним словом до присутніх звернувся Залевський Юрій Іванович -перший заступник директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти України», доктор педагогічних наук, професор; Гавриш Ірина Володимирівна – науковий керівник науково-педагогічного проекту «Інтелект України», професор Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, доктор педагогічних наук  у своєму виступі зосередила увагу на актуальних питаннях розвитку сучасної освіти та познайомила з особливостями роботи над експериментальним проектом . Всі учасники форуму отримали сертифікати та памятні подарунки . А на завершення  було прийнято резолюцію учасників І Всеукраїнського батьківського  форуму  . Ми ще раз переконалися у важливості участі у проекті  «Інтелект України», що   дозволяє розкрити творчий потенціал кожної дитини , виховати успішну конкурентноспроможну   особистість . Сповнені оптимізму та творчого натхнення , ми поверталися до рідної школи , єдині в одному – тільки разом творчі вчителі та активні батьки зможуть забезпечити реалізацію концепції нової української школи , працюючи за проектом «Інтелект України»  , а батьки та педагоги школи готові до тісної співпраці   заради спільної мети , яка обов’язково дасть плідні результати .





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Про актуальність запровадження STEM-навчання в Україні